Gå till innehåll

Info 3/2

Information från styrelsen i Bredband Bro Ek. För.

Starten av bredbandet

Starten har på det hela taget gått ganska bra. Lite småproblem här och där men rätt ok eller ?

Telia har nu börjat ”lägga om” de som har haft Telia mail till bredbandet så det är nu tid att flytta över mailen om du ej gjort det redan. När du fått mail om att det är omlagt så kan du flytta adresserna.

Hur du gör det finns beskrivet i tidigare info det som Roger Erixon skrev och vi klippte in.

Tycker du det är krångligt kan du få hjälp av Telias premiumsupport tel: 0771-500 800. De tar betalt per minut med en maxtaxa. Har själv använt denna tjänst och den är väl värd sitt pris. Du ger dom tillstånd att logga på din dator och så fixar dom det hela.

Enl. uppgift så ska telefonerna/ delar av telefonin för de som haft Telia läggas över den 5/2.

Det är bara den gröna sladden från kabeln du stoppar in i telefonjacket som ska in i routern, sätts i grön ingång.

När du mäter hastighet på www.bredbandskollen.se  ska du mäta med datakabel mellan router och PC. Du ska då ha minst 50 ner och 8 upp. Har du inte detta så hör av dig. Gratisvirusprogram kan störa överföringen så du kan ta bort dessa och inst5qallera det program Telia tillhandahåller och som de kallar Säker Surf. Det är e g F-secure, vilket är ett av de större kommersiella programen på marknaden.

Om du behöver fler ingångar i routern än de 4 som finns kan du höra av dig till Telias kundtjänst. De har lovat att kostnadsfritt skicka ut en liten switch. En liten box du då sätter i ett uttag. Denna box har sedan 4 ingångar så du får då tre ytterligare ingångar mot idag.

Har du sen tidigare Telias digitalboxar så kan du koppla in dessa för att använda till TV nr 3, 4 och 5. Du behöver bara ringa kundtjänsten så får du en ny kod till dessa. Ingen extra kostnad utgår för detta.

Ny mailadress

Du som ev. ändrar din mailadress nu när det blir bredband eller du som ej haft mail men nu får det var god och skicka din adress till mig så vi kan få in den i vårt register så att INFO och annat vi skickar ut kommer rätt. Adress  tommy.jo@telia.com

Hjälp – Kan hjälpa

Känner du att du behöver hjälp med uppkopplingen så hör av dig via mail så försöker vi fixa det.

Du som loggat på och känner att du kan hjälpa andra som är datorovana hör av dig på mail så ringer vi till dig med besked om vem som behöver hjälp.

Har du taskig hastighet på överföringen så hör av dig så försöker vi hjälpa till.

Tacksamt om du svarar på enkäten du fick ut i veckan.

Stämma

Stämma kommer att hållas den 13 mars med start 19,00 i föreningsgården.

Kommentera