Gå till innehåll

Info 17/1

God fortsättning på det nya FIBERÅRET

Vad händer denna och nästa vecka

BRS Networks fortsätter under veckan och in i nästa vecka att svetsa ihop fibern i din kopplingsdosa. Allt ska vara klart på tisdag 22 januari.

På måndag görs de svetsar som ska göras inomhus.  Du, som är berörd av detta kommer, om du inte redan blivit det, att bli uppringd av BRS.

Produktionsstart sker sedan successivt under hela onsdagen den 23 januari. Vi räknar med att allt ska komma igång under dagen. Läs mail på kvällen så får du statusbesked.

Mer info kommer, under onsdagen, att skickas ut i fall något inträffar.

På torsdag den 24 januari kan du starta upp hemma hos dig.

 

Du får i dag eller under morgondagen ett brev i din låda. Brevet innehåller det utlovade medlemsbeviset samt kuvert från Telia med koderna till dina digitalboxar. Ett brev per box. Det är sedan valfritt vilken box du använder vilken kod till. Du som har fler anslutningar än en, se till att sortera kuverten/koderna rätt på de olika ”husen”. I kuvertet finns också info om fjärrkontrollen och hur du installerar digitalboxarna. Den handfull  som får med post har sina kuvert senast måndag.

Påloggning/uppstart

Vid nätinkoppling och omstart av din dator och när du sedan öppnar din Web läsare (Windows Explorer eller vad du nu kör) så kommer du att få en påloggningsbild som du ska fylla i för registrering. Viktigt då är att du kollar att din adress är rätt förifylld. Den ska vara den adress där fibern är installerad.

Om den mot förmodan inte är det så ska du ringa Bredbandsföreningen enligt nedan, så tar vi tag i problemet. RING EJ TELIA för om du har ett sådant fel beror det på en felkoppling någon stans i nätet och den ska i så fall ändras av oss (d v s BRS Networks som byggt nätet) och inte av Telia för då kan det bli ytterligare fel i kopplingarna. Ev. fel kommer att åtgärdas snarast och återrapporteras till dig.

Jour under uppstart

Har du fått fel adress i din påloggningsbild ska du ringa Bredbandsföreningen så vidarebefordrar vi problemen, detta i stället för att stå i kö hos Teliasupporten. Försök logga på under torsdagen eller fredagen när BRS har folk i arbete och kan åtgärda eventuella felkopplingar eller dylikt.

Torsdag 24/1 ringer du Tommy Johansson, 27 28 04 alt 070-218 01 35

Fredag 25/1 ringer du Stefan Nypelius, 070-346 67 64

 

Lördag 26/1 ringer du Tomas Lindström, 073-697 76 38

Söndag 27/1 ringer du Eva Gahnström, 272702 eller 070-697 52 02

Hur jag gör med min Telia mailadress

Anvisningar om hur du ska göra för att flytta din mailadress kommer i INFO senare innan tisdag eller med post till de som ej har mail.

Du som ev. ändrar din mailadress nu när det blir bredband eller du som ej har mail men nu får det var god och skicka din adress till mig så vi kan få in den i vårt register så att INFO och annat vi skickar ut kommer rätt.

Ökad kostnad - Extra insats

På grund av fördyringar av projektet, i huvudsak för att vi tvingades gå runt en fastighet i stället för över, samt att kostnaden inne på våra tomter blev högre, kommer styrelsen att till stämman den 13 mars föreslå att vi skall ta ut mer i medlemsinsats. 3000 kr för anslutning 1 och 1200 kr för varje ytterligare anslutningar. Mer info om detta kommer senare och i årsstämmohandlingarna.

Styrelsens förslag är vidare att medlemsinsatsen skall betalas senast 30/4 med 3000 kr alternativt med 1500 kr 30/4 och 1500 kr 30/6. Vid betalning i två steg utgår en administrativ avgift om 50 kr per betalning.

Det är ej roligt att komma med detta förslag men vi måste dock göra detta och vill redan nu avisera förslaget. På infomötena har vi talat om att vi troligen skulle bli tvungna att ta ut en större medlemsinsats.

Medlemsavgift

Medlemsavgiftens storlek beslutas av stämman. Styrelsens förslag är att avgiften för 2013 blir 300 kr att betalas senast 30/4. För 2014 föreslås också en medlemsavgift om 300 kr att betalas senast 31/1 2014. Vidare att för sent inbetald avgift medför 50 kr i administrativ kostnad.

Stämma

Stämma kommer att bli 13 mars med start 19.00 i föreningsgården.

Faktura

Bro och Bredband har blivit omkastade på den faktura som gått ut till de som valt att betala årsvis så det står i fakturahuvudet Bro Bredband i stället för Bredband Bro.

Kommentera