Gå till innehåll

Rapport 3 från områdesansvariga

Denna helg har vi fått folk till de viktigaste insatserna framåt. Det är bra att ni har i åtanke att det kan komma information om fiberjobb denna väg om det är så att ni har en stund över på helgen. Vi funderar på att göra ett större event kring återställning  av där vi hittills har grävt i skogen, såsom borttagning av stenar, rötter grenar mm. De som har svårt att kunna gå i skog kan fixa med förtäring. Mer info om detta kommer. Det är grävt från Annexen till Tuer där vi kan börja återställa. Nästa vecka blir det klart vid Kvie och Suderbys. När detta är klart har vi jobb till flera personer ungefär en hel dag.
 
Vi behöver fortfarande hjälp med att få in en fiberslang i 100-mm-röret vid Suderbys. Behöver en person som kan delges information om vad som ska göras som i sin tur, med hjälp av frivilliga, kan lösa uppgiften. Tror att vi behöver 4 hjärnor till detta. Detta kan påbörjas nu!
Anmäl intresse till mig på tel 0736 977 638 /Thomas

 

Senare åtgärder

Fyllning vid kabelskåp.  Återställning av ledningsgator.  Märkning av under-/genomgångar vid vattendrag.

Lådor o kopplingsdosor

Vi försöker få TELIA att komma och visa vad det är för utrustning som vi ska ha inomhus. Vi kommer att försöka hålla info och visning i föreningsgården vid ett par tillfällen. Info om vilka kvällar det blir kommer inom kort.

Vad det gäller kopplingslådan (mellan ute- och innefibern), vilken med fördel monteras på husväggen, ansvarar och ombesörjer fastighetsägaren att den kommer upp efter föreningen gräver fram till fasaden. En enkel sak för den händige med rätt verktyg men kanske svårt för andra. Här förutsätter vi att man hjälper sin granne, att man ber en granne om hjälp eller du som fastighetsägare själv anlitar en firma. Kopplingslådorna finns nu för leverans.

De ”teknikboxar” som ska sitta inne i huset ansvarar du som fastighetsägare för att de packas upp och att sladdarna sticks in i sina anslutningar så att operatören (TELIA) sedan kan kontrollera funktionen. Det är så med samtliga TELIAS tjänster. Teknikboxarna kommer ett levereras till fiberföreningen vid grävningens slut. Mer info om detta kommer senare.

Mejla gärna reflektioner, tips och funderingar så kan vi komma med förtydligande i detta forum.

 

Med vänliga hälsningar

Områdesansvariga

Tomas Lindström, ijons@life.se

Nils-Börje Hallberg, astridmalmros-hallberg@hotmail.com

Kommentera